Medyasoft Bilişim Grubu olarak COVID-19 Mücadelesine Yeni Projelerimizle Destek Veriyoruz
Yayınlanma Tarihi: 15.05.2020

Medyasoft Bilişim Grubu olarak COVID-19 Mücadelesine Yeni Projelerimizle Destek Veriyoruz

Medyasoft Bilişim Grubu olarak COVID-19 Mücadelesine Yeni Projelerimizle Destek Veriyoruz

Yenilikçi ürün perspektifiyle geçmişten günümüze uzanan deneyimlerimizden yola çıkarak ürettiğimiz iki ürün projemiz Tübitak tarafından desteğe hak kazandı. Tübitak destek programına toplam 444 başvuru yapıldı ve 35 ürün projesi için destekleme kararı çıktı. Destek kararı verilen 35 projeden 5’i bilişim alanında yer almakta ve bu projelerden 2’si bizim projemiz olmuştur. Bilişim dışında diğer desteklenen ürün projeleri; yoğun bakım cihazları, tanı kitleri, maskeler, ilaç, dezenfeksiyon, kişisel koruyucu elbise ve aşı konularındadır. COVID-19 sürecinde milletimiz adına faydalı projelerde yer almaktan onur duyuyoruz.

Ürün projelerimiz;

1-) Grup şirketimiz ePlatform’un “Covid-19 Sürveyans Uygulaması” projesi ile, salgının kontrol altında tutulmasına katkıda sağlayacak bir ekosistem oluşturulacaktır. Projenin ana hedefi, uygulamayı kullanan kullanıcıların lokasyon bilgisi ile temas ettiği kullanıcıları saptamak ve COVID-19 tanısı bulunanlar varsa kişiyi uyararak, virüsün daha fazla kişiye yayılmasını en aza indirgemektir.

2-) İş birimimiz Medyasoft Digital’in “CareWithShare App” projesi ile tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgın sürecinde ve ilerleyen zamanda normalleşen yeni dönemde ihtiyaç sahipleri ile yardımda bulunmak isteyen sağlayıcıları ortak bir platformda bir araya getirmektir. Maske, ilaç, kıyafet, gıda vb. malzemelere ihtiyaç duyan ve bu malzemeleri temin edebilecek kurumlar bu platform üzerinden ihtiyaç sahipleriyle en kısa sürede iletişime geçebilecek ve gerekli yardımı sağlamış olacaktır.

Grup Şirketlerimiz